Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

  • duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • duża mięsista czerwona papryka
  • 3 szklanki bulionu drobiowego z kostki
  • pojemniczek serka wiejskiego
  • szczypta świeżego tymianku
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka
  • dla amatorów szczypta ostrej mielonej papryki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • duża mięsista czerwona papryka
  • 3 szklanki bulionu drobiowego z kostki
  • pojemniczek serka wiejskiego
  • szczypta świeżego tymianku
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka
  • dla amatorów szczypta ostrej mielonej papryki

Sposób przygotowania:

1.Paprykę oczyścić usuwając gniazdo nasienne, miąższ drobno posiekać.
2.Cebulę i czosnek drobno posiekać  i podsmażyć  na rozgrzanym maśle, aż lekko się zrumienią. Dodać paprykę i chwilę jeszcze  razem podsmażać.
3.Do warzyw dodać bulion i gotować na małym ogniu około 10 minut. Odstawić z ognia, zmiksować na gładki krem.
4.Krem paprykowy doprawić pieprzem, solą i mieloną papryką.
5.Do każdej porcji zupy dodawać po kopiastej łyżce serka wiejskiego.Można także przygotować grzanki,

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: