Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zupa orzechowa z Roquefortem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • dwie gałązki selera naciowego,
  • 1 szklanka orzechów włoskich,
  • 10 dag sera RoquefortSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 cebula,
  • litr bulionu z drobiu,
  • pół szklanki śmietany kremówki,
  • mąka,
  • sól,
  • świeżo zmielony pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • dwie gałązki selera naciowego,
  • 1 szklanka orzechów włoskich,
  • 10 dag sera RoquefortSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 cebula,
  • litr bulionu z drobiu,
  • pół szklanki śmietany kremówki,
  • mąka,
  • sól,
  • świeżo zmielony pieprz.

Sposób przygotowania:

Seler umyć i osączyć. Pokroić w kostkę a liście odłożyć. Cebule po obraniu drobno posiekać. Rozgrzać masło w garnku, zeszklić cebulę i kolejno podsmażyć selera. Posypać wszystko dwoma łyżkami mąki. Zalać bulionem i śmietaną mieszając by nie porobiły się grudki. Zagotować.

Doprawić zupę solą i pieprzem do smaku. Wsypać posiekane orzechy włoskie. Gotować kwadrans. Na koniec dodać pokruszonego roqueforta i ozdobić listkami selera.

Najnowsze komentarze