Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • Duża główka czosnku,
  • 4 szklanki bulionu warzywnego z kostki lub wywaru z warzyw,
  • liść laurowy,
  • 3 ziarna ziela angielskiego,
  • sól,
  • łyżeczka ziół prowansalskich,
  • 2 żółtka,
  • 4 łyżeczki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!.
Jako dodatek: 2 szklanki  bułki pokrojonej w kostkę, łyżeczka masła.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • Duża główka czosnku,
  • 4 szklanki bulionu warzywnego z kostki lub wywaru z warzyw,
  • liść laurowy,
  • 3 ziarna ziela angielskiego,
  • sól,
  • łyżeczka ziół prowansalskich,
  • 2 żółtka,
  • 4 łyżeczki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!.
Jako dodatek: 2 szklanki  bułki pokrojonej w kostkę, łyżeczka masła.

Sposób przygotowania:

1. Pokrojona w kostkę bułkę suszyć na suchej patelni. Kiedy brzegi kosteczek zacznie się rumienić dodać masło i wymieszać. Przełożyć grzanki do salaterki.
2. Zagotować wywar lub rosół warzywny z kostki z liściem laurowym, zielem angielskim i ziołami prowansalskimi .
3. Czosnek  podzielić na ząbki, obrać, przecisnąć przez praskę dodać do wywaru, gotować 5 minut po czym przecedzić.
4. Wymieszać żółtka z 2 łyżkami zimnej wody, dodać do zupy i wymieszać, już nie gotując silnie podgrzać.
Podawać zupę w filiżankach posypaną po wierzchu parmezanem, osobno w salaterce grzanki.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: