Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zupa brukselkowo- brokułowa

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 25 dag brukselki
  • pół małego brokuła
  • marchew
  • cebula
  • papryka
  • pół szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
  • 8 szklanek bulionu warzywnego z kostki
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki oliwy
  • ¾ szklanki makaronu drobne muszelki
  • ½ szklanki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 25 dag brukselki
  • pół małego brokuła
  • marchew
  • cebula
  • papryka
  • pół szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
  • 8 szklanek bulionu warzywnego z kostki
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki oliwy
  • ¾ szklanki makaronu drobne muszelki
  • ½ szklanki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

1.Brukselki oczyścić z uszkodzonych listków, duże przekroić na połówki; cebulę posiekać, marchew pokroić w paski jak frytki, brokuł podzielić na różyczki, paprykę pokroić  w cienkie paseczki.
2.Rozgrzać w garnku oliwę, dodać najpierw cebulę, po chwili pokrojoną marchewkę i paprykę, chwilę smażyć, następnie wrzucić  brukselkę i brokuły, smażyć wszystko razem mieszając 3 minuty, 
3.Wlać  bulion, dodać ziele angielskie i liść laurowy oraz  czosnek ,gotować  około 30 minut.
4.Zupę doprawić koncentratem ,solą i pieprzem, dodać fasolkę i suchy makaron. Gotować, aż makaron zmięknie.
5.Podawać zupę posypaną startym parmezanem.

Najnowsze komentarze