Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zupa wielkanocna

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • kawałek wieprzowiny (ok.25 dag) bez kości,
  • włoszczyzna,
  • 5 szklanek wody,
  • szklanka żuru,
  • 5 jaj,
  • 25 dag białej kiełbasy,
  • 25 dag tłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!,
  • pół szklanki śmietany,
  • sól,
  • ząbek czosnku,
  • 10 ziaren pieprzu

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • kawałek wieprzowiny (ok.25 dag) bez kości,
  • włoszczyzna,
  • 5 szklanek wody,
  • szklanka żuru,
  • 5 jaj,
  • 25 dag białej kiełbasy,
  • 25 dag tłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!,
  • pół szklanki śmietany,
  • sól,
  • ząbek czosnku,
  • 10 ziaren pieprzu

Sposób przygotowania:

Mięso, obraną włoszczyznę i kiełbasę włożyć do garnka, wlać 5 szklanek wody i ugotować. Przecedzić  zupę. Mięso i kiełbasę oraz  część włoszczyzny pokroić  w kostkę i ponownie włożyć  do wywaru. Do zupy dodać żur, pokruszony lub pokrojony w kostkę  twaróg, przeciśnięty przez praskę  czosnek oraz śmietanę, zagotować. Jaja ugotować na twardo, obrać, pokroić  w kostkę  i dodać do zupy.

Najnowsze komentarze