Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zrazy z fetą

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Filety podzielić  na  8 części, zbić lekko tłuczkiem do mięsa, lekko posypać solą i pieprzem.
2.Camembert pokroić na  ćwiartki  a następnie  każdą jeszcze na pół, fetę pokroić w paski. Obie papryki pokroić na paseczki.
4.Na każdym kawałku mięsa układać  po cząstce camemberta, po trochu fety, papryki jednego i drugiego koloru. Zwijać   mięso w ruloniki, które spinać  wykałaczkami.
5.Rozgrzać olej na patelni i smażyć  zrazy ze wszystkich stron na rumiano.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Feta [ser]Camembert[/ser]

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: