Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 4 plastry wieprzowiny z szynki lub schabu bez kości
  • papryka
  • szczypta cząbru
  • pieprz
  • sól
  • 3 łyżki oleju do smażenia

Na sos:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 plastry wieprzowiny z szynki lub schabu bez kości
  • papryka
  • szczypta cząbru
  • pieprz
  • sól
  • 3 łyżki oleju do smażenia

Na sos:

Sposób przygotowania:

1.W moździerzu utrzeć przyprawy. Mięso rozbić tłuczkiem na ładne, owalne plastry, posypać przyprawami i odstawić  na pół godziny.
2.Rozgrząć olej,  obsmażyć zrazy a rumiano z obu stron.
3.Zagotować mleko,dodacserek homogenizowany i połowę parmezanu, przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać.
4.Zrazy ułożyć na  żaroodpornym półmiseczku, polać  sosem i posypać  pozostałym parmezanem.
5.Nagrzać piekarnik do 160°C i zapiekać  zrazy godzinę.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: