Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 4 sznycle z wieprzowej szynki
  • 30 dag szpinaku
  • 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku
  • 3 pomidory
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 1/2 szklanki białego wina (może być wytrawne lub słodkie)
  • 1,5 szklanki bulionu cielęcego z kostki
  • 10 dag topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer topiony ŚmietankowySer topiony ŚmietankowySer topiony MixtettSer topiony MixtettŻyczymy smacznego! serka z ziołami
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 sznycle z wieprzowej szynki
  • 30 dag szpinaku
  • 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku
  • 3 pomidory
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 1/2 szklanki białego wina (może być wytrawne lub słodkie)
  • 1,5 szklanki bulionu cielęcego z kostki
  • 10 dag topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer topiony ŚmietankowySer topiony ŚmietankowySer topiony MixtettSer topiony MixtettŻyczymy smacznego! serka z ziołami
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Mięso rozbić tłuczkiem na cienki równy płat, posypać solą i pieprzem.
2.Szpinak umyć i osączyć.
3.Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, zeszklić  przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać  szpinak i mieszając dusić 5 minut. Na koniec dodać  tymianek, doprawić solą i pieprzem.
4.Płaty mięsa posmarować farszem szpinakowym, zwinąć w ruloniki i obsmażyć ze wszystkich stron  na  2 łyżkach oliwy.
5.Posiekać drobno cebulę, pomidory polać wrzątkiem i zdjąć skórkę, pokroić na kawałki. Cebulę z pomidorami dodać do zrazów, wlać  wino i bulion, gotować, aż płyn częściowo odparuje.  Przyprawić sos do smaku solą i pieprzem.
6.Na koniec dodać serek topiony pokrojony na kawałki i mieszając doprowadzić do całkowitego rozpuszczenia.
Potrawę  najlepiej podawać z makaronem rurki.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: