Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 50 dag mielonego mieszanego mięsa
  • średnia cebula
  • czerstwa kajzerka
  • jajko
  • łyżeczka francuskiej musztardy
  • 2 łyżki tartej bułki
  • sól
  • pieprz
  • ½ szklanki oleju do smażenia

Na sos:
  • 2 szklanki bulionu cielęcego z kostki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • kilka kropel tabasco
  • cukier
  • sól i pieprz do smaku

Do posypania:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag mielonego mieszanego mięsa
  • średnia cebula
  • czerstwa kajzerka
  • jajko
  • łyżeczka francuskiej musztardy
  • 2 łyżki tartej bułki
  • sól
  • pieprz
  • ½ szklanki oleju do smażenia

Na sos:
  • 2 szklanki bulionu cielęcego z kostki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • kilka kropel tabasco
  • cukier
  • sól i pieprz do smaku

Do posypania:

Sposób przygotowania:

1.Namoczyć czerstwą bułkę, odcisnąć, rozdrobnić widelcem. Cebulę posiekać jak najdrobniej i podsmażyć na 2 łyżkach oleju.
2.Mięso wymieszać z rozdrobnioną bułką, podsmażoną cebulą, jajkiem, musztardą, doprawić   solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić mięso, uformować niewielkie okrągłe zraziki ,każdy obtoczyć  w tartej bułce i usmażyć na oleju na rumiano z obu stron.
3.W rondlu roztopić masło, dodać mąkę, kiedy spieni się i zbieleje wlać bulion wymieszany z koncentratem, musztardę, sól, pieprz, cukier do smaku oraz kilka kropelek tabasco.
4.Zraziki włożyć do sosu i dusić razem ponad 30 minut, podawać posypane startym żółtym serem.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: