Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 60 dag twardych gruszek,
  • 2 selery naciowe,
  • 3/4 l bulionu warzywnego z kostki,
  • 10 dag sera RoquefortSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiValbon BleuValbon BleuValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!,
  • mały pojemnik śmietanki,
  • cytryna,
  • czerwony pieprz w kulkach,
  • świeżo zmielony biały pieprz,
  • sól.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 60 dag twardych gruszek,
  • 2 selery naciowe,
  • 3/4 l bulionu warzywnego z kostki,
  • 10 dag sera RoquefortSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiValbon BleuValbon BleuValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!,
  • mały pojemnik śmietanki,
  • cytryna,
  • czerwony pieprz w kulkach,
  • świeżo zmielony biały pieprz,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Obrane gruszki pokroić w kostkę, selery w grube plasterki. Zalać wodą i gotować kwadrans. Schłodzić i zmiksować. Zagotować bulion. Dodać masę gruszkowo-selerową i pokruszony ser (część odłożyć po pokrojeniu w kostkę).

Gotować mieszając aż ser się roztopi. Posolić, doprawić białym pieprzem i sokiem z cytryny. Zupę schłodzić w lodówce, wymieszać ze śmietanką, wrzucić kilka kostek roqueforta, posypać czerwonym pieprzem i udekorować listkami selera.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: