Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Ziemniaki z różnościami

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN


Na sos:
  • pół szklanki jogurtu naturalnego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz,
  • łyżka siekanego koperku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos:
  • pół szklanki jogurtu naturalnego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz,
  • łyżka siekanego koperku

Sposób przygotowania:

Ziemniaki obrać, umyć, lekko osolić i zawinąć w kawałki  posmarowanej olejem folii, piec w piekarniku  nagrzanym do 180 st. C około 50 minut.Przygotować farsz: cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i paprykę. Chwilę  smażyć. Dodać posiekanego   pomidora i pokrojone  w krążki oliwki. Upieczone ziemniaki po lekkim ostudzeniu przekroić na połówki, wydrążyć miąższ, który po przestudzeniu posiekać  i dodać do farszu wraz ze startym serem. Dokładnie wymieszać. Napełniać farszem połówki ziemniaków. W nagrzanym do  180 st. C piekarniku zapiekać  20 minut. Wymieszać jogurt z przeciśniętym przez praskę  czosnkiem, solą, pieprzem i siekanym koperkiem i podać w sosjerce jako dodatek do ziemniaków.

Najnowsze komentarze