Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 50 dag ziemniaków,
  • 4 pomidory,
  • 30 dag sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!,
  • 2 czerwone papryki,
  • 20 dag czarnych oliwek bez pestek,
  • 1 pęczek dymki,
  • świeża bazylia,
  • oregano,
  • szczypiorek,
  • natka pietruszki,
  • ocet,
  • oliwa,
  • bulion warzywny,
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag ziemniaków,
  • 4 pomidory,
  • 30 dag sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!,
  • 2 czerwone papryki,
  • 20 dag czarnych oliwek bez pestek,
  • 1 pęczek dymki,
  • świeża bazylia,
  • oregano,
  • szczypiorek,
  • natka pietruszki,
  • ocet,
  • oliwa,
  • bulion warzywny,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ziemniaki wyszorować i ugotować w posolonej wodzie. Po wystudzeniu obrać i pokroić w plastry. Sparzone pomidory obrać ze skórki (nacinając ją przed polaniem wrzątkiem na krzyż, by łatwiej schodziła) i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski.

Dymkę po obraniu pokroić w krążki, oliwki w plasterki a fetę w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać. Zielenine po umyciu i osączeniu drobno posiekać. Polać bulionem, oliwą i octem. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zalać kartofle z dodatkami i wstawić do lodówki na 2 – 3 godziny.

Najnowsze komentarze