Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Umyte starannie ziemniaki  gotować 20 minut w silnie osolonej wodzie, po czym odcedzić, lekko przestudzić.
2.Poprzekrawać ziemniaki na pół wzdłuż i każdą  połówkę  lekko wydrążyć pozostawiając dość grube boki. Miąższ przecisnąć przez praskę i odłożyć do miseczki.
3.Do ziemniaczanego miąższu dodać starty ser i keczup, dokładnie utrzeć doprawiając  do smaku solą.
4.Wydrążone połówki  napełnić farszem, wygładzić  wierzchy.
5.W nagrzanym do 180° C piekarniku zapiekać ziemniaki około 15 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: