Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Ziemniaki faszerowane szpinakiem

Dodany , autor amanda

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 8 dużych ziemniaków,
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku,
  • 5 dag masła,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 30 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 4 plasterki bekonu,
  • gałka muszkatołowa,
  • sól i pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 dużych ziemniaków,
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku,
  • 5 dag masła,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 30 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 4 plasterki bekonu,
  • gałka muszkatołowa,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Ziemniaki ugotować w mundurkach i ostudzić. Przekroić na pół, wydrążyć miąższ, pozostawiając ścianki grubości 1 cm. Szpinak dusić na patelni, aż woda odparuje. Dodać łyżeczkę masła, posiekany czosnek, sól, pieprz i szczyptę gałki. Bekon pokroić na wąskie paski, obsmażyć na patelni. Połówki ziemniaków napełnić masą, na której ułożyć po kilka kawałków bekonu. Posypać tartym serem. Zapiekać 10 minut w gorącym piekarniku.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: