Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 1 kg ziemniaków,
  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego,
  • 2 jajka,
  • 2 cebule,
  • 2 ząbki czosnku,
  • przecier pomidorowy,
  • pojemnik jogurtu naturalnego,
  • 4 łyżki startego ParmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • oliwa,
  • szczypiorek,
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kg ziemniaków,
  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego,
  • 2 jajka,
  • 2 cebule,
  • 2 ząbki czosnku,
  • przecier pomidorowy,
  • pojemnik jogurtu naturalnego,
  • 4 łyżki startego ParmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • oliwa,
  • szczypiorek,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ziemniaki po umyciu ugotować w mundurkach ale nie dogotować. Ostudzić i pokroić w plastry.Podsmażyć na oliwie posiekaną cebulę i czosnek. Dodać mielone mięso, przecier pomidorowy, sól i świeżo zmielony pieprz. Smażyć  ok. 5 minut mieszając. Wysmarować oliwą żaroodporne naczynie i wyłożyć połową ziemniaków.

Na to farsz mięsny i drugą część ziemniaków. Rozbełtać jajka z jogurtem. Dodać posiekany szczypiorek i lekko soląc zalać ziemniaki i mięso. Posypać parmezanem. Zapiekać w temperaturze 190 st. C przez pół godziny.

Najnowsze komentarze