Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

Na krokiety:
  • 1 kg ziemniaków
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • łyżka posiekanej bazylii
  • jajko i 2 łyżki tartej bułki do panierowania krokietów

Do smażenia:
  • ½ szklanki oleju

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na krokiety:
  • 1 kg ziemniaków
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • łyżka posiekanej bazylii
  • jajko i 2 łyżki tartej bułki do panierowania krokietów

Do smażenia:
  • ½ szklanki oleju

Na farsz:

Sposób przygotowania:

1.Ziemniaki obrać, ugotować, przepuścić przez praskę Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, jajko i bazylię. Dokładnie wyrobić.
2.Przygotować farsz: pokroić składniki w drobną kostkę, wymieszać z majonezem, doprawić pieprzem i solą.
3.Nabierać łyżką po kęsie ciasta ziemniaczanego ,rozpłaszczać w dłoniach, nakładać po trochu farsz i sklejać ciasto nadając krokietom owalny kształt.
4.Krokiety maczać w rozbitym jajku i obtaczać w tartej bułce.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze