Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Rozmrozić i osączyć szpinak. Podsmażyć na maśle.
2.Posiekać drobno czosnek i dodać do szpinaku. Chwilę podsmażać i odstawić z ognia.
3.Wymieszać jajka z mąką i dodać mleko. Połączyć wszystko ze szpinakiem dodając starty ser. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dobrze wymieszać.
4.Rozgrzać na patelni oliwę. Wlać masę szpinakową i smażyć na małym ogniu pod przykryciem. Gdy wierzch lekko się zetnie odwrócić i smażyć z drugiej strony,aż się przyrumieni.

Najnowsze komentarze