Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zielona zupa parmezanowa

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 6 szklanek wywaru warzywnego (może być z kostki),
  • 2 cebule,
  • 4 łyżki oliwy z oliwek,
  • pół kalafiora,
  • różyczka brokułu,
  • 40 dag zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona),
  • półtorej szklanki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!,
  • 4 łyżki pokrojonej w kostkę czerwonej papryki,
  • łyżka posiekanej świeżej bazylii,
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 6 szklanek wywaru warzywnego (może być z kostki),
  • 2 cebule,
  • 4 łyżki oliwy z oliwek,
  • pół kalafiora,
  • różyczka brokułu,
  • 40 dag zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona),
  • półtorej szklanki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!,
  • 4 łyżki pokrojonej w kostkę czerwonej papryki,
  • łyżka posiekanej świeżej bazylii,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Fasolkę  oczyścić, umyć, wrzucić na wrzącą osoloną wodę i ugotować. Cebulę  posiekać, zeszklić na  oliwie, wlać wywar i zagotować, dodać podzielone na małe cząstki brokuły i kalafior, gotować 15 minut lekko ostudzić,  dodać pół szklanki startego parmezanu zmiksować na jednorodny krem. Do zupy dodać pokrojoną  paprykę oraz zielona fasolkę, chwilę  gotować ,doprawić  pieprzem i solą. Podając posypywać  zupę startym parmezanem i posiekaną bazylią.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: