Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 30 dag świeżego szpinaku
  • 30 dag zielonej fasoli szparagowej
  • 40 dag pieczarek
  • 30-40 dag kiełbasy
  • 2 dymki lub jedna mała cebula
  • 2 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz

Na zalewę do zapiekanki:
  • ¼ szklanki mleka
  • łyżka majonezu
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • łyżka posiekanego koperku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dag świeżego szpinaku
  • 30 dag zielonej fasoli szparagowej
  • 40 dag pieczarek
  • 30-40 dag kiełbasy
  • 2 dymki lub jedna mała cebula
  • 2 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz

Na zalewę do zapiekanki:
  • ¼ szklanki mleka
  • łyżka majonezu
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • łyżka posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

1.Szpinak  przelać na durszlaku wrzącą wodą, posiekać.
2.Fasolkę oczyścić odcinając końcówki, pokroić na mniejsze cząstki, ugotować w lekko osolonej wodzie.
3.Oczyszczone pieczarki podsmażyć na oleju, dodać posiekaną dymkę i na koniec zieloną pietruszkę.
4.W posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym ułożyć szpinak i na nim pieczarki usmażone z cebulą,  lekko posypać solą i pieprzem oraz częścią startego sera.
5.Na warstwie sera wyłożyć warstwę kiełbasy i fasolkę, posypać pozostałym serem.
6.Wymieszać składniki sosu, polać nim zapiekankę. W temperaturze 180 st. C zapiekać około 30 minut.

Najnowsze komentarze