Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 30 dag makaronu szpinakowego
  • pokrojona w cienkie paseczki żółta papryka
  • łyżka masła do posmarowania żaroodpornego naczynia

Na sos:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dag makaronu szpinakowego
  • pokrojona w cienkie paseczki żółta papryka
  • łyżka masła do posmarowania żaroodpornego naczynia

Na sos:

Sposób przygotowania:

1.Ugotować makaron al dente, odcedzić.
2.Wymieszać przecier pomidorowy z jajkami, serem oraz pesto.
3.Połowę sosu wymieszać z połową makaronu ,przełożyć do posmarowanego masłem naczynia żaroodpornego ,na wierzchu ułożyć cienko pokrojoną paprykę.
4.Na  papryce ułożyć pozostały makaron i polać resztą sosu.
5.W piekarniku o temperaturze 190 st C zapiekać  potrawę około 25 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: