Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Fasolkę oczyścić. Gotować w posolonym  wrzątku przez 6 – 7 minut. Odcedzić zostawiając odrobinę wody z gotowania.
2.Czosnek po obraniu pokroić w plasterki a parmezan zetrzeć na tarce.
3.Rozgrzać na patelni oliwę, wrzucić czosnek i podsmażyć na złoto. Wrzucić fasolkę i mieszać  , aby cała pokryła się oliwą. Dodać kilka łyżek wody po gotowaniu fasolki, wsypać starty parmezan i wcisnąć sok z połowy cytryny.
4.Dusić fasolkę na małym ogniu mieszając, aż woda i ser utworzą gęsty sos. Podawać.

Najnowsze komentarze