Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • szklanka kaszy jaglanej
  • 2 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • 2 łyżki masła
  • 50 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • sos sojowy do smaku
  • pół łyżeczki startej z cytryny skórki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 15 dag sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz

Do posmarowania formy:
  • łyżki masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • szklanka kaszy jaglanej
  • 2 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • 2 łyżki masła
  • 50 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • sos sojowy do smaku
  • pół łyżeczki startej z cytryny skórki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 15 dag sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz

Do posmarowania formy:
  • łyżki masła

Sposób przygotowania:

1.Zagotować bulion, dodać  kaszę jaglaną, zagotować. Garnek nakryć przykrywką  ,owinąć   najpierw papierem a następnie kocykiem. Odstawić  na 20 minut
2.Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę, a kiedy się zeszkli dodać pokrojone na plasterki  pieczarki i masło . Doprawić  sosem sojowym, skórką cytrynową, szczypiorkiem oraz solą i pieprzem. Odparować sos.
3.W posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę kaszy, na niej warstwę pieczarek z cebulą i znów kaszę.
4.Na wierzchu zapiekanki ułożyć pokruszona fetę.
5.W piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C zapiekać potrawę 25 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Feta

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: