Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • 2 piersi z kurczaka,
  • 8 plasterków tłustego wędzonego boczku,
  • łyżeczka ziół prowansalskich,
  • 2 grube plasterki żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki oliwy,
  • sól,
  • pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 piersi z kurczaka,
  • 8 plasterków tłustego wędzonego boczku,
  • łyżeczka ziół prowansalskich,
  • 2 grube plasterki żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki oliwy,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

1. Każdą podwójną pierś podzielić na  4 części, lekko zbić drewnianym tłuczkiem, posypać ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
2. Plasterki sera pokroić na 8 słupków, ułożyć  po jednym na plastrach mięsa, zwinąć w ruloniki.
3. Ruloniki mięsa owinąć plasterkami wędzonego boczku, spiąć wykałaczkami. Ułożyć na blaszce posmarowanej oliwą.
4. W nagrzanym do 180 st C piec, aż boczek wyraźnie się zrumieni, to jest około 15-20 minut.
Jest to zarówno doskonałe danie na gorąco jak przekąska na zimno.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: