Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 30 dag wątróbek drobiowych
  • 20 plasterków wędzonego boczku
  • 20 słupków żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • pieprz ziołowy
  • kilka igiełek rozmarynu
  • mielona słodka papryka
  • łyżeczka oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dag wątróbek drobiowych
  • 20 plasterków wędzonego boczku
  • 20 słupków żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • pieprz ziołowy
  • kilka igiełek rozmarynu
  • mielona słodka papryka
  • łyżeczka oleju

Sposób przygotowania:

1.Umyte wątróbki osuszyć, pokroić na pół.
2.Rozłożyć plasterki boczku, na każdym plasterku położyć pół wątróbki, posypać rozdrobnionym rozmarynem, pieprzem ziołowym i słodką  mieloną papryką, na wątróbce położyć żółty ser i zwinąć  zawijaski. Spiąć wykałaczką.
3.W żaroodpornym naczyniu posmarowanym olejem ułożyć zawijaski i w nagrzanym do 200 °C zapiekać około 20 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: