Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zapiekany rogal półfrancuski z serem brie z zielonym pieprzem szpinakiem i suszonymi pomidorami

Dodany , autor Kucharz Seromaniak

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • Rogale półfrancuskie 4 szt.
  • Ser Hochland BrieSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego! z Zielonym Pieprzem 1 szt.
  • Szpinak 200g
  • Suszone pomidory 40 g
  • Czosnek 1 ząbek
  • Masło 20 g
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz
  • Bazylia świeża

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • Rogale półfrancuskie 4 szt.
  • Ser Hochland BrieSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego! z Zielonym Pieprzem 1 szt.
  • Szpinak 200g
  • Suszone pomidory 40 g
  • Czosnek 1 ząbek
  • Masło 20 g
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz
  • Bazylia świeża

Sposób przygotowania:

Masło rozgrzewamy na patelni i smażymy na nim posiekany czosnek wraz z suszonymi pomidorami. Po ok. 2 minutach dodajemy liście szpinaku. Po odparowaniu płynu przyprawiamy sola pieprzem i świeżymi liśćmi Bazyli. Rogale przecinamy wzdłuż na pół skrapiamy oliwą z oliwek układamy szpinak a na nim plastry sera Brie Fit.
Można podawać na gorąco po uprzednim zapieczeniu w piekarniku.
Edytuj przepis

Zobacz także:

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: