Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Sprawić rybę i dokładnie umyć. Pokroić na dzwonka, posypać solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Lekko skropić karpia sokiem z cytryny i wstawić na godzinę do lodówki.
2.Rozgrzać olej na patelni i usmażyć rybę na złoto z obu stron.
3.Ułożyć karpia w żaroodpornym naczyniu i  każde dzwonko posypać vegetą  a na to położyć plasterek cheddara.
4.Rozgrzać piekarnik do 200 st. C i piec rybę, aż ser będzie złoty.
5.Podawać z ugotowanymi ziemniakami pospanymi posiekanym koperkiem i natką pietruszki.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Cheddar

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: