Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 2 małe kabaczki,
  • 2 łyżki masła,
  • sól, pieprz,
  • 125 ml białego wina,
  • 4 pomidory,
  • czarne oliwki,
  • świeża bazylia,
  • 200 g sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 małe kabaczki,
  • 2 łyżki masła,
  • sól, pieprz,
  • 125 ml białego wina,
  • 4 pomidory,
  • czarne oliwki,
  • świeża bazylia,
  • 200 g sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

Kabaczki przekroić na pół i wyjąć pestki. W rondlu roztopić masło, włożyć kabaczki i lekko poddusić, przyprawić solą i pieprzem, zalać winem i dusić jeszcze 5 min.
Pomidory obrać ze skórki,usunąć pestki i pokroić w kostkę. Oliwki pokroić w plasterki, bazylię posiekać i dodać do pomidorów, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser Rokpol pokroić w plastry.
Ugotowane kabaczki wyłożyć na blachę do pieczenia, napełnić farszem, na wierzch położyć ser. Zapiekać ok 15 min. 
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: