Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Bakłażana pokroić wzdłuż na plastry grubości ok.1cm,posolić i odłożyć, aby puścił sok, który wytrzeć papierowym kuchennym ręcznikiem. Pomidory pokroić na  6 grubych plastrów.
2.Na każdym plastrze bakłażana ułożyć po plastrze pomidora i po plastrze sera. Posypać lekko ziołami prowansalskimi.
3.W nagrzanym do 180 st. C piekarniku zapiekać ułożone na blaszce bakłażany około 20minut.
Doskonale smakują podawane na ciepło z dodatkiem bułki.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Mozzarella

Najnowsze komentarze