Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

1. Ziemniaki po ugotowaniu (mogą być lekko niedogotowane) i przestudzeniu pokroić w plastry.
2. Zeszklić na maśle zmieszanym z oliwą czosnek i cebulę drobno posiekane. Doprawić sola i pieprzem oraz jedną łyżką wegety.
3. Paprykę po wycięciu gniazda nasiennego pokroić w paski.
4. Naczynie żaroodporne natłuścić oliwą i posypać tartą bułką. Układać warstwami plastry ziemniaków i cebulę z czosnkiem. Wszystko posypać startym serem zmieszanym z tartą bułką. Na samym wierzchu położyć paski papryki i grudki masła.
5. Zapiekać pól godziny w temperaturze 180 st. C.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: