Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN


Na sos:
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 szklanki mleka

Do posmarowania tortownicy:
  • łyżka masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos:
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 szklanki mleka

Do posmarowania tortownicy:
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

1.Przygotować sos: masło rozgrzać  w garnuszku, dodać mąkę i kiedy spieni się i zbieleje,  mieszając dolewać powoli szklankę i 3/4szklanki mleka. Lekko wystudzić  sos.
2.Jajka dokładnie ubić, połączyć  z sosem.
3.Fetę i twaróg rozetrzeć przy pomocy widelca, ser tylżycki zetrzeć na drobnej tarce. Wszystkie sery połączyć ,dodać do sosu i wymieszać.
4.Połowa ciasta fyllo wyłożyć tortownicę, na ciasto wyłożyć masę, przykryć drugą częścią  ciasta fyllo.  Posmarować  wierzch ciasta mlekiem.
5.Nagrzać piekarnik do 200°C i zapiekać ciasto godzinę.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: