Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Nasmarować masłem dno i ścianki naczynia do zapiekania. Wsypać surowe farfalle.
2.Rozpuścić łyżkę masła w rondelku i dodać serki topione, rozpuszczoną w 2 szklankach wody kostkę rosołową i gotować.
3.Do śmietany dodać posiekany szczypiorek, półtorej łyżki mąki zalanej niewielką ilością wody i chwilę gotować. Potem dodać do rozpuszczonych serków.
4.Gorącym sosem zalać makaron w naczyniu do zapiekania. Posypać grubo serem startym na grubej tarce i zapiekać przez pół godziny w temperaturze 180 st. C.

Najnowsze komentarze