Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 50PLN

  • 40 dag makaronu świderki
  • pół kostki masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • łyżka cukru waniliowego
  • 40 dag półtłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!
  • 3 jajka
  • pół szklanki rodzynek

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 40 dag makaronu świderki
  • pół kostki masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • łyżka cukru waniliowego
  • 40 dag półtłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!
  • 3 jajka
  • pół szklanki rodzynek

Sposób przygotowania:

1.Ugotować  makaron na wpół twardo, odcedzić, ostudzić. Rodzynki umyć  wrzącą wodą. Odsączyć.
2.Twaróg rozdrobnić przy pomocy widelca,
3.Utrzeć żółtka z masłem (odłożyć łyżkę masła do wysmarowania formy) i  z  cukrem, wymieszać masę żółtkową  z makaronem i twarogiem, dodać rodzynki ,wymieszać.
4.Z białek ubić  sztywną pianę, dodać do masy makaronowej.
5.Przełożyć  masę  do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia, zapiekać 35 minut w nagrzanym do temperatury 170°C piekarniku.
Podawać  na zimno lub na ciepło.

Najnowsze komentarze