Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 100 PLN

  • 1 kg filetów z leszcza, pstrąga, suma, okonia,
  • 50 dag ziemniaków,
  • 8 dymek,
  • oliwa,
  • 2 cukinie,
  • ogórek,
  • seler naciowy,
  • marchew,
  • śmietana,
  • majonez,
  • 10 dag żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • czosnek,
  • oregano,
  • szczypiorek,
  • cytryna,
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kg filetów z leszcza, pstrąga, suma, okonia,
  • 50 dag ziemniaków,
  • 8 dymek,
  • oliwa,
  • 2 cukinie,
  • ogórek,
  • seler naciowy,
  • marchew,
  • śmietana,
  • majonez,
  • 10 dag żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • czosnek,
  • oregano,
  • szczypiorek,
  • cytryna,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Umyte i obrane ziemniaki oraz dwie marchewki pokroić w małe kawałki. Razem z białymi częściami dymek ułożyć na wysmarowanej oliwą blasze. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zapiekać w temperaturze 180 st. C przez 20 minut.
2.Filety po umyciu i osączeniu skropić sokiem z cytryny. Dodać do zapiekanych warzyw. Dołożyć pokrojone w plasterki cukinie i piec jeszcze kwadrans.
3. Zetrzeć umyte ogórki, a selera drobno posiekać. Zmieszać warzywa z 4 łyżkami gęstej, kwaśnej śmietany, 2 łyżkami majonezu i startym serem. Doprawić przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, odrobina oregano, sola i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
4.Polać ryby sosem i piec jeszcze 10 minut. Podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem

Najnowsze komentarze