Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 25 dag mielonego z indyka lub wieprzowego
  • cebula i ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 3 jaja
  • pół szklanki śmietany 18-proc.
  • słoik gotowego sosu pomidorowego do spaghetti
  • opakowanie makaronu rurki (najlepiej drobne)
  • puszeczka kukurydzy
  • półtorej szklanki startego EmmentalerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • sól, pieprz
  • po szczypcie oregano i bazylii

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 25 dag mielonego z indyka lub wieprzowego
  • cebula i ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 3 jaja
  • pół szklanki śmietany 18-proc.
  • słoik gotowego sosu pomidorowego do spaghetti
  • opakowanie makaronu rurki (najlepiej drobne)
  • puszeczka kukurydzy
  • półtorej szklanki startego EmmentalerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • sól, pieprz
  • po szczypcie oregano i bazylii

Sposób przygotowania:

1.Na oleju zeszklić posiekaną  cebulę i czosnek, dodać mielone mięso i podsmażyć, doprawić solą , pieprzem oraz ziołami.
2.Ugotować makaron al dente, odcedzić, wymieszać z jajami, dodać podsmażone mięso, śmietanę, sos oraz połowę sera  i  kukurydzę, wymieszać.
3.Przełożyć  makaron z dodatkami do żaroodpornego naczynia, posypać  pozostałym serem.
4.Nagrzać piekarnik do 190°C i zapiekać  potrawę około 40 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Emmentaler

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: