Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN


Na farsz:
  • 40 dag mielonego mięsa mieszanego, wieprzowo-wołowego
  • 2 łyżki oleju
  • cebula
  • 3 łyżki keczupu
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na farsz:
  • 40 dag mielonego mięsa mieszanego, wieprzowo-wołowego
  • 2 łyżki oleju
  • cebula
  • 3 łyżki keczupu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Przygotować farsz: na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim posiekaną cebulę, dodać mięso, chwilę  smażyć, doprawić keczupem i solą  oraz pieprzem.
2.Wyłożyć  formę papierem do wypieków, ułożyć  warstwę krakersów  i nieco farszu mięsnego, posypać startym serem, przykryć  znów krakersami,  znów mięso, znów ser i znów krakersy.
3.Na wierzchu rozsmarować pozostały farsz mięsny, ułożyć pokrojone w plastry pomidory i posypać pozostałym serem.
4.Nagrzać piekarnik do temperatury 160°C i zapiekać potrawę do momentu, kiedy stopi się ser.

Najnowsze komentarze