Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 2 szklanki rosołu drobiowego z kostki
  • szklanka kaszy jęczmiennej
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 25 dag twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego! półtłustego
  • 25 dag chudej kiełbasy
  • łyżka masła
  • 4 łyżki śmietany
  • łyżka tartej bułki
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 szklanki rosołu drobiowego z kostki
  • szklanka kaszy jęczmiennej
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 25 dag twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego! półtłustego
  • 25 dag chudej kiełbasy
  • łyżka masła
  • 4 łyżki śmietany
  • łyżka tartej bułki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Ugotować kaszę w rosole. Można, kiedy już wchłonie płyn, wstawić  w garnku z pokrywką do piekarnika i w 150°C wypiekać  ją  przez pół godziny.
2.Boczek pokroić w kostkę, stopić, dodać posiekaną jak najdrobniej cebulę, dodać do boczku i zrumienić.
3.Do skwarków  z cebulą dodać kaszę i   pokruszony widelcem ser, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem oraz śmietaną.
4.W wysmarowanym masłem i wysypanym tartą bułką  naczyniu żaroodpornym ułożyć  warstwę kaszy, na niej pokrojoną w plasterki kiełbasę.
5.Nagrzać piekarnik do 180°C i zapiekać potrawę 20 minut.

Najnowsze komentarze