Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 100 PLN

  • 50 dag mielonego mięsa wołowego
  • 5 dag rodzynek
  • paczka ziemniaczanego puree
  • 10 dag sera CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Z borowikamiSer topiony Z borowikamiSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • tarta bułka
  • sól, pieprz
  • tymianek
  • gałka muszkatołowa
  • oliwa
  • masło

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag mielonego mięsa wołowego
  • 5 dag rodzynek
  • paczka ziemniaczanego puree
  • 10 dag sera CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Z borowikamiSer topiony Z borowikamiSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • tarta bułka
  • sól, pieprz
  • tymianek
  • gałka muszkatołowa
  • oliwa
  • masło

Sposób przygotowania:

1.Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oliwie. Dodać mielone mięso i smażyć dodając do smaku przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy i zioła.
2.Po kwadransie dodać rodzynki, chwilę potrzymać na ogniu i przełożyć do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
3.Przygotować ziemniaczane puree. Wyłożyć na mięso. Doprawić delikatnie solą i świeżo zmielonym pieprzem. Ułożyć na wierzchu grudki masła. Na koniec posypać startym cheddarem wymieszanym z tartą bułką. Piec 30 - 40 minut w temperaturze 190 st. C.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: