Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • 40 dag wędlin (może wśród nich być kiełbasa, boczek i szynka)
  • 2 pomidory
  • 15 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego! w plasterkach
  • 2 cebule
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mleka
  • 3 łyżki siekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oleju
  • łyżka masła
  • 2 łyżki tartej bułki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • 40 dag wędlin (może wśród nich być kiełbasa, boczek i szynka)
  • 2 pomidory
  • 15 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego! w plasterkach
  • 2 cebule
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mleka
  • 3 łyżki siekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oleju
  • łyżka masła
  • 2 łyżki tartej bułki

Sposób przygotowania:

1.Pokroić  ziemniaki, pomidory i cebulę  w plasterki.
2.Plasterki wędlin podsmażyć na oleju na  chrupko.
3.W posmarowanym masłem  i wysypanym tartą  bułką  naczyniu żaroodpornym
układać warstwami ziemniaki, cebulę, wędliny, pomidory i plasterki sera, do wyczerpania się składników.
4.Jajka wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem, zalać potrawę.
5.W piekarniku nagrzanym do 180°C zapiekać potrawę 25 - 30 minut. Po upieczeniu posypać siekanym szczypiorkiem.

Najnowsze komentarze