Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zapiekanka wiejska

Dodany , autor amanda

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 500 g fasoli jaś,
  • 500 g pęczaku,
  • 200 g tartego sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 500 g pieczarek,
  • 1 por,
  • 1 koncentrat pomidorowy,
  • 2 łyzki oliwy,
  • 300 g kiełbasy,
  • oregano,
  • majeranek,
  • 1 cebula,
  • sól i pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 500 g fasoli jaś,
  • 500 g pęczaku,
  • 200 g tartego sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 500 g pieczarek,
  • 1 por,
  • 1 koncentrat pomidorowy,
  • 2 łyzki oliwy,
  • 300 g kiełbasy,
  • oregano,
  • majeranek,
  • 1 cebula,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Fasolę jaś orza pęczak ugotować w osobnych garnkach, odcedzić. Cebulę posiekać. Pieczarki, por i kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć razem z cebulką na oliwie. Przestudzić. Składniki wymieszac, dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy. Przełożyc do nacztnia żaroodpornego i zapiekakać w temperaturze 180 stopni. Pod koniec zapiekania górę posypać serem i jeszcze wstawić do piekarnika na 5 minut aż ser się roztopi.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: