Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • ½ kg mrożonej mieszanki warzywnej
  • 3 łyżki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • pół szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • ćwierć szklanki jogurtu
  • 3 jajka
  • sól
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • łyżka oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • ½ kg mrożonej mieszanki warzywnej
  • 3 łyżki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • pół szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • ćwierć szklanki jogurtu
  • 3 jajka
  • sól
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

1.Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać zamrożone warzywa i udusić do miękkości.
2.Ser wymieszać z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajami i dodać do warzyw.
3.Prostokątną  foremkę  wyłożyć papierem do wypieków, ułożyć pierwszą warstwę ciasta francuskiego, na nim część  warzyw, nakryć  następną warstwą ciasta, znów  ułożyć  warzywa, aż do wyczerpania się składników. Wierzch powinno stanowić ciasto.
4.Rozbić jajko z łyżką oleju,2 łyżkami wody  i jogurtem, polać mieszanką  wierzch ciasta.
5.W piekarniku nagrzanym do 200 °C zapiekać  około 40 - 45 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: