Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Mielone migdały wymieszać z mąką. Śmietankę ubić. Twaróg wymieszać z żółtkami, a białka ubić z solą na sztywną pianę, dodając powoli 50g cukru. Następnie wymieszać mąkę, bitą śmietanę, twaróg i pianę z białek. Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej formy i piec 45 minut w 175 stopniach. Owoce wymieszać z cukrem i odstawić na pół godziny, żeby puściły trochę soku. Ciasto twarogowe podawać z owocami, dobre zarówno na ciepło jak i zimno.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze