Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Do posmarowania formy:
  • łyżka masła

Do posypania formy:
  • 2 łyżki tartej bułki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do posmarowania formy:
  • łyżka masła

Do posypania formy:
  • 2 łyżki tartej bułki

Sposób przygotowania:

1.Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki.
2.Szpinak obrać, umyć, osączyć z wody.
3.Cebulę i czosnek posiekać jak najdrobniej, zeszklić na maśle, dodać szpinak, chwilę smażyć, doprawić  solą i pieprzem. Przestudzić.
4.Mielone wyrobić z jajkami i  posiekaną drugą cebulą, doprawić solą i pieprzem.
5.Formę żaroodporną posmarować masłem, wysypać tartą bułką, ułożyć warstwę plasterków ziemniaków, na niej mięso i szpinak. Na wierzchu ułożyć plasterki sera.
6.Nagrzać piekarnik do temperatury 200 st. C i zapiekać potrawę około 40minut.

Najnowsze komentarze