Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 5 niedużych ziemniaków
  • 60 dag świeżego szpinaku
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • ser mozzarellaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego! w zalewie
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki oleju
  • biały pieprz
  • sól
  • pół łyżeczki grubo zmielonego pieprzu

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 5 niedużych ziemniaków
  • 60 dag świeżego szpinaku
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • ser mozzarellaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego! w zalewie
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki oleju
  • biały pieprz
  • sól
  • pół łyżeczki grubo zmielonego pieprzu

Sposób przygotowania:

1.Ugotować ziemniaki w mundurkach  w mocno osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, obrać  ze skórki.
2.Szpinak przebrać, odrzucając uszkodzone listki i łodygi, pozostały umyć, osączyć.
3.Cebule posiekać ,wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem zeszklić  na oleju, dodać obrany, umyty i  osączony szpinak, dusić  5 minut, doprawić  solą i białym pieprzem.
4.Pomidory, ziemniaki i odsączoną z zalewy mozzarellę  pokroić w plastry.
5.Naczynie do zapiekania posmarować olejem i układać w nim warstwami: ziemniaki, szpinak, pomidory i mozzarellę.
6.Zapiekać około 10 minut w temperaturze 200°C, posypać  grubo mielonym pieprzem.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Mozzarella

Najnowsze komentarze