Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 10 średnich ziemniaków
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • średnia mięsista czerwona papryka
  • 30 dag mielonego mięsa
  • 3/4 szklanki przecieru pomidorowego
  • półtorej szklanki startego sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • łyżka posiekanego świeżego rozmarynu
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 10 średnich ziemniaków
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • średnia mięsista czerwona papryka
  • 30 dag mielonego mięsa
  • 3/4 szklanki przecieru pomidorowego
  • półtorej szklanki startego sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • łyżka posiekanego świeżego rozmarynu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Obrane i pokrojone w plasterki ziemniaki obsmażyć na patelni na oleju, przełożyć do innego naczynia a na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.
2.Mięso podsmażyć  bez tłuszczu, mieszając, dodać  przecier, doprawić solą i pieprzem, pod koniec dodać podsmażoną  paprykę.
3.W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwę podsmażonych ziemniaków, lekko posypać  solą i pieprzem, na nich mięso, połowę sera i znów ziemniaki, lekko posolić i posypać pozostałym serem. Wierzch posypać siekanym rozmarynem.
4.Nagrzać piekarnik do temperatury 170°C i zapiekać  potrawę około 30 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: