Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 100 PLN

  • 4 ziemniaki
  • podwójna pierś kurczaka
  • duży pomidor
  • 30 dag pieczarek
  • 4 łyżki oleju
  • opakowanie świeżego szpinaku baby
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki śmietany 18-proc.
  • 2 jajka
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka masła do wysmarowania naczynia żaroodpornego
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 ziemniaki
  • podwójna pierś kurczaka
  • duży pomidor
  • 30 dag pieczarek
  • 4 łyżki oleju
  • opakowanie świeżego szpinaku baby
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki śmietany 18-proc.
  • 2 jajka
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka masła do wysmarowania naczynia żaroodpornego
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

1.Ziemniaki obrać ,pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na dnie posmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
2.Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę, poddusić na 2 łyżkach oleju, dodać umyty i odsączony szpinak i chwilę razem  smażyć.
3.Mięso  pokroić, podsmażyć na pozostałym oleju, ułożyć na ziemniakach.
4.Wymieszać śmietanę z majonezem i polać potrawę. Na wierzchu ułożyć szpinak i plasterki pokrojonego pomidora ,lekko posolić.
5.Podsmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu pieczarki, wyłożyć na wierzch zapiekanki.
6.Rozbić jajka, polać nimi wierzch zapiekanki, posypać startym serem. Pod przykryciem z aluminiowej folii piec potrawę około godziny w temperaturze 180 st C.

Najnowsze komentarze