Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • pół szklanki mąki
  • 5 g drożdży
  • 1 jajko
  • 4 łyżki mleka
  • oliwa
  • cukier

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • pół szklanki mąki
  • 5 g drożdży
  • 1 jajko
  • 4 łyżki mleka
  • oliwa
  • cukier

Na farsz:

Sposób przygotowania:

1.Wymieszać drożdże z letnim mlekiem i szczyptą cukru. Odstawić na kilka minut. Gdy wyrosną dodać mąkę i jajko. Wyrobić na elastyczne ciasto. Rozwałkować na okrągły placek.
2.Wysmarować tortownicę oliwą i wylepić ciastem, tworząc wysoki rant. Włożyć pomidory z puszki i kilka listków bazylii.
3.Pokroić cebulę w piórka, boczek w kwadraty a ogórki i pieczarki w plasterki. Wszystko ułożyć w tortownicy na pomidorowym podkładzie.
4.Posypać  wierzch startą mozzarellą.
5.Nagrzać piekarnik do temperatury 180 st. C i zapiekać, aż ser się rozpuści i lekko zazłoci.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Mozzarella

Najnowsze komentarze