Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zapiekanka mięsno-serowa

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 40 dag schabu bez kości,
  • 30 dag ementaleraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 30 dag szpinaku,
  • 30 dag makaronu typu rurki,
  • 4 ząbki czosnku,
  • oliwa z peperoncino,
  • tymianek,
  • sól,
  • świeżo zmielony pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 40 dag schabu bez kości,
  • 30 dag ementaleraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 30 dag szpinaku,
  • 30 dag makaronu typu rurki,
  • 4 ząbki czosnku,
  • oliwa z peperoncino,
  • tymianek,
  • sól,
  • świeżo zmielony pieprz.

Sposób przygotowania:

Umyć mięso, osączyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i opłukane a następnie osuszone liście szpinaku. Wszystko wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem.

Ugotować makaron al dente w posolonej wodzie z odrobiną oliwy. Wymieszać z z mięsem, szpinakiem, startym ementalerem i posiekanym tymiankiem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać resztką oliwy i zapiekać w temperaturze 180 st. C przez 20 minut.

Najnowsze komentarze