Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 100 PLN

  • 250g makaronu typu”rurki”
    #1 brokuła (ok 250g)
  • 1 mała cukinia
  • 1 łyżka oleju
  • 1 pęczek pietruszki
  • 150g śmietany
  • 175g sera Hochland MaasdamerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonySer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego! Caracter

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 250g makaronu typu”rurki”
    #1 brokuła (ok 250g)
  • 1 mała cukinia
  • 1 łyżka oleju
  • 1 pęczek pietruszki
  • 150g śmietany
  • 175g sera Hochland MaasdamerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonySer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego! Caracter

Sposób przygotowania:

Zacznij od ugotowania makaronu – gotuj zgodnie z zaleceniami producenta. Następnie umyj brokuły i podziel na małe części. Na 3 – 4 minut przed końcem gotowania się makaronu, dodaj do garnka podzielone wcześniej brokuły i gotuj wszystko razem. W międzyczasie umyj cukinię i pokrój w cienkie plasterki. Rozgrzej olej w rondelku i smaż w nim cukinię przez kilka minut, dodając odrobinę soli i pieprzu. Ugotowany makaron z brokułami odcedź i odłóź na bok. Natrzyj naczynie żaroodporne tłuszczem, a następnie ułóż w nim, warstwami, makaron z brokułami oraz cukinię przekładając to warstwami śmietany. Umytą pietruszkę posiekaj i dodaj do dania. Dopraw solą i pieprzem. Na koniec, na wierzch potrawy połóż plastry sera żółtego Hochland Maasdamer i całóść włóż do piekarnika rozgrzanego do około 200 st. C. Zapiekaj przez 30 minut.

Pyszny sposób na niezwykły i zdrowy obiad z serem Hochland. Wypróbuj przepis i daj się zaskoczyć wspaniałym smakiem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze