Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

1. Kartofle po umyciu i obraniu ugotować, pokroić w plastry.
2. Posiekaną cebulę i trzy ząbki czosnku zeszklić na maśle zmieszanym z 2 łyżkami oleju. Dodać łyżkę jarzynki. Doprawić do smaku sola i pieprzem.
3. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w kostkę.
4. Nasmarować tortownicę masłem i posypać tartą bułką. Wypełnić układanymi na przemian plastrami kartofli i cebulą z czosnkiem. Każdą warstwę posypać startym serem wymieszanym z tartą bułką. Na wierzchu ułożyć pokrojoną paprykę i wiórki masła.
5. Zapiekać w temperaturze 180 st. C przez 35 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: