Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na ciasto:

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:

Na farsz:

Sposób przygotowania:

1.Wymieszać mąkę z twarożkiem i  miękkim masłem oraz szczyptą soli. Uformować kulę  z ciasta, zawinąć  folią  spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki.
2.Oczyszczone pory pokroić w talarki. Wrzucić do wrzątku i minutę blanszować. Pomidory polać wrzątkiem i zdjąć z nich skórę. Pokroić w kostkę. Umyć szpinak i zblanszować, czyli polać wrzątkiem.
3.Wymieszać warzywa, wbić jajka, dodać serek śmietankowy oraz starty parmezan. Doprawić do smaku solą, startą gałką muszkatołową i świeżo zmielonym pieprzem.
4.Rozwałkować ciasto z lodówki i wyłożyć nim posmarowana masłem blachę do pieczenia. Nakłuć ciasto widelcem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 ° C na dziesięć minut.
5.Wyłożyć masę jarzynową na placek i wstawić ponownie do piekarnika na pół godziny przy temperaturze 190 ° C.
 

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: